Er parterapi noe for deg?

Kan parterapi redde ekteskapet ditt? – Er du lei av alle kampene? – Vil du ha samme kontakt med partneren din som du hadde da du forelsket deg først?

Har du problemer som må løses før du kan gå videre med forholdet ditt?

Er du bekymret for at forholdet ditt kan være over hvis ikke noe endres snart?

Hvis du har noen av disse problemene i forholdet ditt, kan parterapi være svaret du har sett etter.

parterapi Arendal

Hvor kan du få tak i parterapi?

Du kan få hjelp der du er slik som med parterapi Arendal der Momento Zen Coaching holder til. Hun kan også treffe dere via Zoom hvis dere ikke hører hjemme i Agder-regionen.

Parterapi har blitt brukt i årevis for å hjelpe par med å løse problemene sine og komme tilbake til det som gjorde forholdet ditt bra i utgangspunktet. Det er det du virkelig vil, ikke sant? At forholdet ditt skal være som det var da du møttes eller enda bedre – uten noen av problemene du har nå.

Kan parterapi virkelig få kjærligheten tilbake?

Med en bevist handlingsplan kan parterapi hjelpe deg med å oppnå det forholdet du ønsker, men nøkkelordet der er «handling». Du må ta affære og bruke det du lærer i parterapi for å ha noe håp om å fornye forholdet ditt. Det betyr at det vil ta litt arbeid å sette forholds-puslespillet sammen igjen, men hvis du har enkle trinn å følge, gjør det hele prosessen tusen ganger lettere.

I de fleste tilfeller har ikke par ferdighetene de trenger for å navigere i forholdet «minefelt», det er ikke det at de ikke vil at forholdet deres skal fungere, de har bare ikke blitt lært hva de skal gjøre for at det skal fungere. La oss innse det, vi ble ikke født med ferdighetene til å gjøre mange ting, vi måtte lære dem, og et forhold er ikke annerledes.

En av de første tingene som de fleste par trenger å gjøre er å lære å kontrollere følelsene sine slik at de kan handle riktig. Hvis du noen gang kommer til å bli sint eller opprørt i stedet for å slå ut eller slå av, ta et par pust og velg ordene dine nøye. Tenk på hva du skal si og hvordan det vil få partneren din til å føle seg. Hva er ønsket resultat, vil du prøve å løse problemene dine, eller vil du komme tilbake til partneren din fordi de skader deg?

Kan parterapi fungere selv om jeg er den eneste som er villig til å jobbe med vårt forhold?

Absolutt, faktisk har mange forhold blitt reddet av en bestemt person. Vanligvis starter prosessen med en person som ønsker å redde forholdet mens den andre ikke er villig til å gjøre noe. Etter hvert som den uvillige personen ser, er endringene i det bestemte individet og den positive effekten de har på forholdet. Så begynner de å komme rundt og bli mer involvert i ombyggingsprosessen.

Den enkle sannheten om forhold er at du ikke kan få noen til å gjøre noe, og selv om du prøver, vil det ikke fungere, men det du kan gjøre er å endre måten du kommuniserer med partneren din. Når du gjør dette, over tid, vil det begynne å endre den andres atferd uten å prøve å tvinge dem til å endre seg. Det er den eneste måten å skape noen form for varig forandring, forandring må komme fra innsiden og kan ikke tvinges.

Selv om begge partnere er villige til å jobbe med forholdet deres, kommer sann forandring innenfra. Det betyr at det første du bør gjøre for å fikse forholdet ditt, er å jobbe med deg selv. Mesteparten av tiden vet du hvor dine mangler er, enten du har kommunikasjonsproblemer, intimitetsproblemer eller hva som helst, og å jobbe med deg selv er det beste stedet å begynne å fikse forholdet ditt.

Hva kan jeg forvente av parterapi?

Sannheten er at det er vanskelig å vite hva du kan forvente. Hver terapeut vil ha et annet erfaringsnivå og forskjellige metoder for å løse problemene dine. Derfor er det veldig viktig å finne en terapeut du er komfortabel med. Du må kunne snakke om problemene dine uten å føle deg dømt eller få en terapeut til å ta side.

Så for å finne en god, gå på telefon og ring, sørg for å stille mange spørsmål og prøv å finne en du er komfortabel med å snakke med. Sørg for at de er villige til å lage en levedyktig handlingsplan med deg, fordi det virkelige målet med terapi bør være å gi deg verktøyene du trenger for å håndtere enhver situasjon uten terapi.

Hvis du bestemmer deg for å gå den ruten, er det noen ting du bør vite. For det første kan terapi bli dyrt raskt, og det er svært lite sannsynlig at du vil kunne løse problemene dine med en økt, så sørg for at du er forberedt på å punge ut litt deig. For det andre er det fullt mulig at du vil lære ting om partneren din som kan ødelegge forholdet ditt fullstendig. Noen ganger får terapi opp ting du ønsker at du aldri ville ha lært, så vær forberedt på det.

Sjekk ut Momento Zen Coaching når du ønsker parterapi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *