Drink cool 😎 – flaskevann uten plastflaske

Her for leden ble jeg klar over Drink Cool som faktisk er et norsk selskap som lager «flaske vann», men på miljøvennlige pappkartonger. I stedet for å ha vann på plastikkflasker så tapper de vann inn på kartong som man bare kan kaste i vanlig søppeldunk etterpå. Akkurat som en melkekartong.

Det er flere vannprodusenter her på berget, og den mest kjente er nok «Madonna-vannet»: Voss. Flaskene deres er også skikkelig stilige. Men til vanlig bruker jeg mest Imsdal og Bris. Imsdal pga flaskens design og tut 👍, og Bris fordi jeg liker litt kullsyre. Spesielt når jeg er varm eller litt groggy i halsen. Men jeg er ikke så glad i all plasten vi bruker, og pappkartong tror jeg er bedre for miljøet – og spesielt på tur; Bare å kaste den i søpla når man er utørst igjen, og hvis man må ta den med seg hjem så kan man presse den sammen og den tar liten plass.

Jeg er ikke tilhenger av all plast-bruken

Jeg er ikke tilhenger at vi bruker plast til alt. I dag kan man jo ikke engang kjøpe epler på butikken uten at de er pakket i plast… Jeg er veldig glad i noen spesielle eplene, og nå kommer de i en 6-pakning som er pakket i plast. Det har gått for langt tenker jeg. Hvorfor all denne plasten? – Så jeg er for alle måter å spare plastbruken på.

Drink Cool er et alternativ til plastflaske

Et alternativ til vann på tur – men ikke hjemme

Hjemme drikker jeg vann rett fra springen, og jeg har en Sodastream for å få kullsyrevann. Spesielt nå når det er varmt så liker jeg det. Kanskje med en sitronskive oppi for å få litt friskere smak. Men på reise, da kjøper jeg flaske vann. Brus er alt for søtt, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kjøpt en Imsdal eller Bris flaske for å ha drikke på tur.

Ofte gjenbruker jeg flaskene på den samme turen. Men noen ganger vil jeg bare drikke og så bli kvitt flasken, og det føles ikke helt bra å bare kaste den i søpla, og det er jo gjerne ikke en panteautomat rett der. Så da er det topp at det har kommet et alternativ. Dessuten kan nok en pappkartong også brukes flere ganger, selv om det nok er begrenset hvor mye juling den tåler.

Kanskje heller ikke et alternativ på jobbreise – for meg. For når jeg er på jobb-reise så har jeg alt i én sekk for å spare plass, og også bare ha én ting å tenke på. Ulempen er at PCen er i sekken, og sekken pleier å være stufull. Så jeg presser vannflasken oppi PC-vesken. Dét vil jeg kanskje ikke gjøre med en pappkartong. Føler ikke at den er like sterk, så da blir det kanskje plastflaske allikevel? Men den følger meg jo på hele jobbreisen så den brukes jo mye. Må bare påse at den blir pantet.

Er det vanlig norsk vann?

Voss profilerer seg som norsk vann fra Voss, selv om kilden er et helt annet sted i landet. Men de tapper i alle fall vann på plast- og glassflasker og sender til hele verden. De profilerer seg som rent norskt vann.

Imsdal profilerer seg også som norsk vann, og det gjør jo også Farris når jeg tenker meg om. Men Drink Cool gjør noe mer. I alle fall i følge tights.no (nettbutikk der de selger dette vannet) der de skriver følgende om Drink Cools «Cool Water»:

Cool-vannet er tilført naturlige mineraler som gir en frisk og god smak, og passer utmerket til trening, fritid og på farten. Mineralene gir vannet en pH-verdi på +/-8, og gir vannet en forfriskende og hydrerende følelse!

Kartongen holder temperaturen lengre enn en tradisjonell plastflaske og er et godt alternativ for deg som vil ta klimasmarte valg og drikke mer vann.

“Go nature, go carton. Drink cool!”

Så det er altså rent vann, men tilført ekstra mineraler. I følge omtalen under så smaker det friskt og med god smak. Jeg håper smakene deres også er gode. Selv er jeg lite glad i de kunstige smakene på Bonaqua og noen av de andre. Det blir rett og slett litt feil. Så derfor har det ofte blitt Bris uten smak, eller den med lime. Noen ganger med fersken. For de er begge ganske naturlige i smaken. Eller en Imsdal flaske med isbre-vann.

Jeg er også litt nysgjerrig på om det er slik at pappkartong holder bedre på temperaturen enn en plastflaske som det står på tights.no. Har ikke fått testet. Jeg tviler egentlig på at det har noe særlig for seg, men det hadde jo vært artig å teste om det er hold i påstanden.

Er ikke markedet mettet på norsk vann?

Jeg trodde ærlig talt at vi hadde nok flaske-vann produsenter i Norge 😆, men her har altså Drink Cool funnet ennå en måte å profilere vann på: miljøvennlig. Ikke fordi det er vann, men fordi det er på returbar kartong – samt at den er nedbrytbar. I motsetning til en plastflaske de sier det tar 1000 år å bryte ned… Og jeg kjenner at det treffer meg litt. For det er mange produkter å velge der ute, men det at jeg slipper å forurense med ennå mer plast er topp.

Drink Cool har også seg noen kjendiser som profilerer selskapet og produktene. Suzann Pettersen (Tutta) er kanskje den mest kjente, altså den kjente norske golfspilleren. Hun er også medeier i selskapet slik jeg forstår det. Bruk av kjendiser i markedsføring treffer ikke meg (tror jeg), men det at produktet ser helt annerledes ut og bruker papp gjør at jeg vil bruke det når jeg kan.

Så jeg håper at dette ikke er en flopp. For jeg ønsker å bli kvitt mye av den plastbruken vi har i dag. Så jeg håper at Drink Cool lykkes, både her hjemme – men spesielt i land der resirkulering ikke er prioritert. Vi har tross alt gode panteordninger i Norge, men det finnes ikke i svært mange andre land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *